Vatten & Avlopp

Albysj

Inte bara vatten

I Sverige är vi bortskämda med att ha ett väl fungerande avlopp och rent dricksvatten. Det är ingenting vi reflekterar över förrän den dagen det itne längre fungerar. VA-arbeten är en av våra specialiteter och vi har ett stort antal projekt i samarbete med Stockholm Vatten AB.

Om man skulle försöka räkna ut hur många miljoner liter vatten vi distribuerats genom de ledningar som vi lagt till stockholmarna skulle förmodligen den allra mest avancerade dator få problem.

Det kan tyckas otacksamt att vara specialister på nånting som ingen någonsin reflekterar över, men vi vet att det är en grundförutsättning för vårt dagliga liv. Och det räcker för oss. Vi är oerhört stolta över våra VA-kunskaper och vi vet att det är få som slår oss på fingrarna inom detta område.

 

Ledningsrenovering

Rörspräckning eller burstning som det också kallas, är en beprövad metod för byte av till exempel vatten-, avlopps- och gasrör i gator. Metoden går ut på att man matar in stänger i den gamla ledningen med hjälp av en hydraulisk maskin. I änden på stängerna fäster man en kniv och ett konformat instrument. När man fäst det nya polyetenröret drar man tillbaka den gamla ledningen genom röret. Kniven skär sönder och konan vidgar röret så att den nya ledningen kan dras igenom.

Metoden kan tillämpas på etapper upp till 250 m, beroende på vilket material det gamla röret är gjort av. Burstning är snabbt, kostnadseffektivt och arbetsbesparande och speciellt lämpligt i svårtillgängliga miljöer. Dessutom är det en tyst och vibrationsfri metod med minimala störningar för miljön och omgivningen. Är det så att det av någon anledning inte fungerar med denna metod så kan vi självklart hjälpa er med att lägga nya ledningar på det traditionella sättet. Vi schaktar och lägger nytt hela dagarna.

Hantverkargatan
Vill ni veta mera om denna tjänst eller göra en beställning, skicka ett mail till
070-288 30 80.

Läs mer i vår folder om Rörspräckning