Press

Fortsatt stark trend i Vega

Vega

I norra delen av Haninge kommun fortsätter den nya stadsdelen Vega att växa fram. I en artikel från Dagens Infrastruktur #3, 2016 kan du läsa om områdets framväxt och pågående entreprenader, där JVAB är en av entreprenörerna.

Läs hela artikeln här. (länk till webbtidning)

Ladda ned artikel som pdf.

Lägger grunden för Stockholm

Stockholm växer så det knakar, nästan som om nya stadsdelar ploppar upp som svampar ur jorden. Bakom dessa nya områden ligger ett enormt förberedelsearbete för att skapa optimala förutsättningar för att samhället ska fungera. Många gånger är det JVAB som lagt denna grund för Stockholms nya moderna bostadskvarter.

Läs hela artikeln om JVAB i Enterprise Magazine här.

Ännu mer jobb i Vega

Haninge kommuns utveckling av Vega pågår för fullt. Vad som händer kan du läsa i DNs annonsbilaga här. Ett av våra pågående jobb är att skapa en passage under Nynäsbanan för spillvatten och elledningar. Totalt 3 st. hammarborrade hål. Hammarborrningen skall ske på tågfri tid, vilket i detta fallet innebär max 3 timmar per natt.

Fredric blir ny VD för JVAB

STOCKHOLMS GRUNDARE #32 Fredric

Den 17 november, 2014 tillträder Fredric Kastevik som ny VD för JVAB. Peter Karlsson blir vice VD och Arbetschef när Fredric tillträder.
Byggindustrin skriver:
Snabba puckar för aktiv VDLäs hela artikeln här.

Byggvärlden skrev om händelsen så här: Fredric Kastevik, tidigare VD för JM Entreprenad, tar över som VD för entreprenadföretaget JVAB. Läs hela artikeln här.

Generationsskifte på JVAB

Peter Karlsson, Niklas Kastevik, Fredric Kastevik

JVAB:s grundare, Christer och Lena Karlsson, lämnar över sitt ägande i företaget till sina söner från och med Q2 2014. Generationsskiftet är en milstolpe för bolaget och ett tillfälle att tillföra ny erfarenhet och kompetens till JVAB:s ledning och styrelse. Nuvarande VD, Peter Karlsson, Säger att det är självklart för syskonen att majoriteten av ägandet av JVAB stannar i familjen och att bolaget står inför något av en nystart. Samtidigt utökas styrelsen med två erfarna styrelseledamöter som kompletterar den kompetens vi har idag, säger Fredric Kastevik.
Läs hela pressmeddelandet här.

Snabba puckar för aktiv VD – Artickel i tidningen Byggindustrin. Läs hela artikeln här.

Byggindustrin skrev om händelsen så här: Fredric Kastevik, tidigare VD för JM Entreprenad, tar över som VD för entreprenadföretaget JVAB. Läs hela artikeln här.

JVAB i Europa!

Tidningen Europe Outlook har skrivit om Stockholm Vattens arbete med att tillhandahålla vatten i världsklass. Sverige har bland det bästa dricksvattnet i världen och Stockholm Vatten AB, ett modernt kommunalägt bolag och en av våra största kunder, försörjer mer än en miljon människor med dricksvatten och renar avloppsvatten med focus på resurshushållning.
Stockholm Vatten AB har sedan 1998 haft ramavtal med JVAB. Vårt arbete inkluderar planering, genomförande och kontroll. Läs mer genom att klicka här.

JVAB, ett av branschens Bulldozer-företag 2007!

För andra året i rad presenterar tidningen Maskinentreprenören en topp-tio-lista över Sveriges största byggföretag – årets Bulldozer. Nya på listan är JVAB!
Så här skriver Maskinentreprenören på sin egen hemsida:
”Det här är företagen som är störst, har flest medarbetare, bäst lönsamhet och starkast ekonomi. Det är något helt annat än DI:s Gasell, som egentligen bara visar att ett företag har fått en rejält stor order av en eller fler beställare – vi ser vår lista som den enda sanna listan över vilka som egentligen regerar branschen i Sverige – giganterna, på mer än ett sätt”.

– Det här känns självklart roligt! Vi har arbetat en hel del med vår profil det senaste året och har en slogan där vi sticker ut hakan och säger att ”vi grundar städer”. Att vi går in på listan som ett så kallat Bulldozer-företag beror som jag ser det på en kombination av profilering, gynnsam konjunktur och att vi blivit färdiga med ett antal stora projekt som gett resultat på sista raden, säger Peter Karlsson, vd på JVAB.

2014-års byggnadsmärke

Byggnadsmarke

I Magasin Järfälla kunde man läsa om utdelningen av 2014 års byggnadsmärke. Byggnadsmärket delas mellan Kallhälls gård från 1906 och anläggningen av Kyrkparken i Barkarbystaden som JVAB har byggt. VD Fredric Kastevik och Arbetschef Peter Karlsson representerade vid utdelningen.

Svenskt_Vatten_6-08

Här finns fler artiklar att hämta:

Nya fotbollsstadion Solna
Största PE ledningen, Albysjön